Betaalbaar comfort.

Waarom?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een domoticasysteem. Dit zijn de belangrijkste:

  • Het biedt je comfort. Een klassieke installatie is echt wel “vast”. Eens een functie van een schakelaar wijzigen wordt niet zo eenvoudig omdat je daarvoor in de elektriciteitskast aanpassingen moet maken. Een schakelaar extra functies geven, wordt helemaal onmogelijk.
    Met een domoticasysteem verbeter je in een paar minuten het gebruiksgemak van je huis en wordt je huis een stuk flexibeler. Door bepaalde verlichtingssferen vooraf in te stellen, heb je met 1 druk op de knop altijd de sfeer die je op dat moment wil beleven.
    Moet je nu per se je huis via het internet kunnen bedienen? Dat moet je zelf weten. Je gaat zover je zelf wil. Als ik spreek vanuit mijn “functie” it-deskundige, moet ik zeggen: hang niets aan het internet dat niet echt nodig is. “Onze” security-evangelist van G Data, noemt het IoT (internet of things, waarbij alle toestellen via het internet met elkaar verbonden zijn) ook wel eens het Internet of Trouble.
  • In veel gevallen kan het energie besparen. De “alles uit”-functie wordt bv. vaak door mensen toegepast zodat ze zeker zijn dat alles uit is wanneer ze het huis verlaten.
    Met een doordachte instelling van je verwarming, bespaar je jaarlijks flink op je verwarmingskosten.
  • Het biedt je ook extra veiligheid. Automatische rolluik-/luifelsturingen en automatische lichtsturingen, geven je huis een bewoonde indruk, ook wanneer je er niet bent.


Samengevat in een filmpje:

Waarom Velbus?

Er zijn heel veel systemen op de markt en het beste systeem is het systeem dat het beste voor jou werkt. Dit zijn in ieder geval de voordelen van het Velbus-systeem:

  • Het is een decentraal systeem: er is geen centrale controller, dus ook geen single point of failure. Een defect van 1 module, legt dus niet je ganse huis plat. En moest de voeding uitvallen: dat is een zeer standaard 12V-voeding. Bij pech zou je zelfs het systeem op een gewone adapter kunnen laten werken.
  • Het is een open systeem. Wanneer je handig bent met bv. een Raspberry Pi, kun je zelf uitbreidingen maken of het systeem aansturen.
  • Het is makkelijk uitbreidbaar, zo kun je het ook bij renovatie stap voor stap installeren.
  • Ook de bekabeling is eenvoudig: geen verplichting tot een bepaalde bekabelingsstructuur (bus/ster), ook dat maakt het systeem bruikbaar voor stap-voor-stap-projecten.
  • Het is eenvoudig “te programmeren”, zelfs “programmeren” is een te groot woord. Met de gratis te downloaden software stel je eenvoudig in wat er moet gebeuren.
  • Het is een rustig systeem: de modules communiceren alleen wanneer dat nodig is. Dat is goed voor het elektriciteitsverbruik, maar ook handig wanneer je wilt volgen wat er allemaal in je systeem gebeurt (via de software).


Meer info en al direct ontdekken?

Speel zelf al eens met de software door ze te hier te downloaden.

Duik al eens in de praktijk met de installatiegids en de configuratiegids.

Zelf al eens een raming van de kosten maken? Dat kan met de catalogus en de prijslijst. De meeste modules vind je ook in onze webshop.

Je bent concrete plannen aan het maken met Velbus en je geraakt er niet uit? Neem contact op voor een afspraak.

Succes met het (ver)bouwen!

wpChatIcon