Knowledgebase
Alfa Parts, elektronica met service > Alfa Parts Helpdesk > Knowledgebase

Search help:


Hoe bestel ik een vervangonderderdeel?

Solution

Heel belangrijk om het JUISTE vervangonderdeel te kunnen opsporen en snel een prijs te kunnen geven, is het doorgeven van het MERK en TYPE (MODEL) van het apparaat + opdruk van het onderdeel en eventueel ook nummer van het onderdeel op de print. In het algemeen geldt: te weinig informatie veroorzaakt vertraging zowel voor jou als voor ons. Help ons dus om jou te helpen en wees VOLLEDIG. Liefst te veel informatie dan te weinig.

Om het voor iedereen overzichtelijk te houden: liefst aanvragen via deze helpdesk.

Speciale zaken om rekening mee te houden:

  • Connectoren: elke dag maken fabrikanten connectoren bij die heel goed elkaar lijken maar toch niet passen of wel lijken te passen maar gevaarlijke slechte contacten opleveren! Heb je dus vragen over een connector: bezorg ons EXACTE fabrikant en EXACT en VOLLEDIG typenummer van de connector, anders kunnen we je echt niets zinnigs vertellen. Zelfs connectorfabrikanten die een compatibiliteitslijst bijhouden, melden dat ze niets kunnen garanderen en dat het gebruik van een compatibele connector voor eigen risico is.
  • Naalden voor platenspelers: geef ook het MERK + TYPE (MODEL) van het element (kop waar de naald in zit) op. Aangezien het element een uitwisselbaar onderdeel is, is er aan de hand van het modelnummer van de platenspeler zelf geen zekerheid te vinden over welk element er op zit en dus ook niet welke naald nodig is. Vandaar dat we dus de gegevens van het element moeten hebben.
  • Riemen voor platenspelers: geef de diameter (tot op 2 mm nauwkeurig) op van de omtrek waar de riem op ligt.
 
Was this article helpful? yes / no
Article details
Article ID: 1
Category: Vervangonderdelen en eigen hersteldienst
Date added: 2024-05-06 03:36:18
Views: 825
Rating (Votes): Article rated 5.0/5.0 (4)

 
« Go back

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid